DEN ULTIMATE SELFIE

De som har vært innom DuVerden i det siste har nok lagt merke til den store hvite kassen som nå står i inngangspartiet vårt. Mange har lurt på hva dette er for noe rart. Nå kan vi avsløre at det er en såkalt Selfiekind – en installasjon som lager en identisk miniatyrfigur av deg selv!

 

Hele prosessen tar om lag 15 minutter. Først skanner maskinen et 360 graders bilde av deg. Dette kan du se på en mobiltelefon eller PC. Bildet sendes deretter til en printer som produserer figuren, og et par dager senere kan du hente en miniatyr av deg selv i 3D, med farger og det hele.

- Det er ganske snodig å se seg selv i miniversjon på denne måten, sier vår formidler Tarjei Mossige Aasen, som var en av de første som fikk prøve Selfiekind. Han tror at dette er noe som kommer til å bli kjempepopulært blant våre besøkende. - Mange sier at de vil spandere en Selfiekind i konfirmasjonsgave, forteller han. - Og det er jo en veldig god ide å ha som et varig minne.

Noen vil nok ønske å forevige mindre barn på denne måten også, andre vil ha en modell av kjæresten, og ganske mange vil nok bare være veldig nysgjerrige på hvordan de selv ser ut i 3D.

Prisen for en 3D-modell varierer alt ettersom hvor stor man ønsker den. Den minste, som er en modell i skala 1:20 koster 499,-, mens en ganske stor modell i 1:10 koster 1999,-. En modell på 10 cm kommer på 599.-