Programmeringsspråk

Her har vi samlet noen tips til ulike nettressurser for programmering i skolen.

CODE STUDIO

Code Studio er en stor samling undervisningsressurser for nettbasert programmering. Koble sammen kodeblokker for å styre figurer fra Star Wars, Frozen eller Angry Birds, og fullfør oppdrag fra Kodetimen. Eller gå gjennom kurs som tar deg gradvis gjennom ulike elementer innen programmering. Eventuelt kan du slå deg løs i kunstens verden eller lage en dansefest med morsomme figurer.

Nettside: https://code.org/

SCRATCH

Scratch er et programmeringsspråk beregnet på barn fra 8 til 16 år, og er en grei introduksjon til koding. Scratch bruker ferdige funksjonsblokker som lar deg flytte på figurer, spille av lyder og vise effekter. Disse blokkene kan hektes sammen i kjeder som til sammen blir programmer du kan leke med og vise frem til andre.

Nettside: https://scratch.mit.edu/

Ressursside (ikke tilknyttet læreplanen): https://oppgaver.kidsakoder.no/scratch

MICRO:BIT

Micro:bit er en liten datamaskin, som kan brukes sammen med bilen Bit:bot. Alle barneskoler i Norge har fått tilbud om en utstyrskasse med Micro:bit, Bit:bot og en del annet utstyr gjennom prosjektet Super:bit. Gjennom prosjektet er det laget en ressursside med mange undervisningsopplegg tilpasset kompetansemål på mellomtrinnet.

Nettside med undervisningsressurser: https://www.superbit.no/

Nettside for programmering: https://makecode.microbit.org/

Arcade spill-programmering

Microsoft har laget et programmeringsspråk tilpasset spill-programmering. Her bruker du blokker tilpasset det man trenger i spill, og du kan bruke spillfigurer fra et galleri ferdige figurer, eller tegne din egen. Du skaper en spillverden og bestemmer reglene.

Nettside: https://arcade.makecode.com/

Turtlestitch

Turtlestitch er et programmeringsspråk som egentlig er laget for å jobbe sammen med en programmerbar symaskin, men kan fint brukes også for å lage figurer og mønstre på skjerm. Resultatene kan lastes ned som bildefiler i god kvalitet, og brukes videre i andre programmer eller for eksempel skrives ut og fargelegges.

Nettside: https://turtlestitch.org/

Ressursside: https://skaperskolen.no/turtlestitch/